Προσφατα Νεα

  1. Ημέρες Γαστρονομίας - Μουσείο Μπενάκη Πειραιώς 138

    To AegeanEssence θα βρίσκεται στο Μουσείο Μπενάκη Πειραιώς 138 στις 9/10/11 ΜΑΪΟΥ, θα σας περιμένουμε για να γνωρίσετε και να δοκιμάσετε τα προϊόντα μας. Οι Κυκλάδες θα είναι ο τιμώμενος Γαστρονομικός Προορισμός 2014. Μπορείτε να ενημερωθείτε για το πρόγραμμα του φεστιβάλ στο www.imeres-gastronomias.gr

    Ακολουθήστε μας στο www.facebook.com/aegeanessence.gr  για να ενημερώνεστε άμμεσα για τα νέα μας.

  2. ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

    Σας προσκαλούμε Nα γνωρίσετε και να δοκιμάσετε τα προϊόντα του aegeanessence, στο HELEXPO PALACE την Παρασκευή 29/11, το Σάββατο 30/11 & την Κυριακή 1/12. "Ελλάδα, Γιορτή, Γεύσεις, Χριστούγεννα 2013", ένα χριστουγεννιάτικο φεστιβάλ γεύσεων. Θα είναι μαζί μας ο βραβευμένος σεφ Γιάννης Κατσανδρής.

  3. ΓΙΟΡΤΙΝΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΓΕΥΣΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    Στο Φεστιβάλ «ΕΛΛΑΔΑ-ΓΙΟΡΤΗ-ΓΕΥΣΕΙΣ- ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 2013» θα συμμετέχουν 150 από τα πιο γνωστά ονόματα του ανερχόμενου κύματος των μικρών Ελλήνων Παραγωγών που έχουν επιλεγεί για την ποιότητα των προιόντων τους από την γευσιγνωστική ομάδα του «Αθηνοράματος» και του www.athinoramaumami.gr ,η οποία θεωρείται ως η πιο έμπειρη και καταξιωμένη στην Ελλάδα. Γλυκίσματα, τυριά, αλλαντικά, αλίπαστα, ζυμαρικά, ελιές και ελαιόλαδο, αβγοτάραχο, σάλτσες και ντιπ, μανιτάρια και λαχανικά, μπίρες μικροζυθοποιίας, ποτά και κρασιά, αρτοποιήματα, ξίδια και βότανα, ξηροί καρποί, καφέδες, αλάτια, μπαχαρικά και μαρμελάδες, ολόκληρος ο κόσμος των ατόφιων, γνήσιων γεύσεων από άκρη σε άκρη της επικράτειας θα ξεδιπλωθεί στο Φεστιβάλ Μικρών Ποιοτικών Ελλήνων Παραγωγών που διοργανώνεται στο Helexpo Palace (29/11 με 1/12) στην Αθήνα.

    http://www.elladagiortigefseis.gr/festival2/ekthetes.aspx

  4. Τα μοναδικά προϊόντα των Κυκλάδων

    Οι Κυκλάδες ανακαλύφθηκαν τις τελευταίες δεκαετίες για το μοναδικό τοπίο τους -γραφικοί οικισμοί και ασύγκριτες παραλίες με φόντο το μπλε του Αιγαίου. Πόσοι γνωρίζουν ότι σ' αυτά τα άγονα νησάκια, θαλασσοδαρμένα βράχια στη θάλασσα, γεννήθηκαν, όχι τυχαία, οι πρώτοι πολιτισμοί του ελλαδικού χώρου (και πόσοι ενδιαφέρονται, άλλωστε). Πόσοι, ακόμα, από τους χιλιάδες καλοκαιρινούς επισκέπτες που έρχονται εδώ για ανελέητο nightlife και αστακομακαρονάδες με καναδέζικη γεύση, ψάχνουν την άκρως ενδιαφέρουσα τοπική γαστρονομία, που συνδυάζει μοναδικές πρώτες ύλες με παράδοση αιώνων.
    Εκεί που τίποτα δεν κρύβεται από τον δυνατό ήλιο, που όλα τα σκεπάζει η θαλασσινή αλμύρα και που οι δυνατοί άνεμοι ξυρίζουν το έδαφος χειμώνα-καλοκαίρι, οι χυμοί της φύσης συμπυκνώνονται όπως η σάλτσα ενός καλού σεφ. Από την άλλη, αυτό το κομμάτι της Μεσογείου ξέφυγε από τους παγετώνες, με αποτέλεσμα να επιβιώσουν δεκάδες είδη αρωματικών βοτάνων και αγριολούλουδων, περισσότερα από κάθε άλλο μέρος της γης. Οι καρποί δίνουν από το λίγο το μέγιστο, τα αρώματα είναι πιο έντονα, οι γεύσεις αποκαλύπτουν το μεγαλείο του κυκλαδίτικου μικροκλίματος.
    Εδώ, όλα είναι πιο νόστιμα γιατί έχουν προκύψει από αγώνα και προσπάθεια.

    http://www.athinorama.gr/umami/market/articles/?id=5368